Bakt fisk med rotgrønnsaker og byggryn

Tilbake
Foto: Wanda Widerøe
Til personer.

  • 300 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 4 stk sjalottløk
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk stor rødbet
  • 0.5 stk sellerirot
  • 1.5 dl byggryn
  • Smør til steking
  • Evt parmesan

Beregn ca. 250 gram grønnsaker per person. Velg de grønnsakene som er i sesong.

Vask og skjær grønnsakene i staver og løken i båter. Legg i en ildfast form og hell over god olivenolje. Krydre med salt, pepper og ulike krydderurter, f.eks. timian og basilikum. Stekes i ovnen på 180 grader i ca. 40-50 minutter.

Skyll byggrynene i et dørslag. Kok som anvist på pakken. Når byggrynene er ferdige rører du inn en klatt smør og evt litt revet parmesan. Kokte byggryn kan fint lagres i kjøleskap i opptil fem dager.

Ha litt smør i en stekepanne. Legg i fisken. Krydre med salt og pepper. Stek fisken i 5 minutter på begge sider på middels varme. Du kan også bake den i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

Relaterte oppskrifter