Müsliboller med tørket frukt og nøtter

Tilbake
Foto: Istock
Til boller.

    Trinn 1

  • 150 g helkorn rug
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 50 g linfrø
  • 3,5 dl kokende vann
  • Trinn 2

  • 400 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g hasselnøttkjerner, hakket
  • 50 g valnøtter, hakket
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 2 dl romtemperert vann
  • 1 ss honning
  • 1 stk eple, i terninger
  • 50 g tørkede aprikoser, i terninger
  • evt gresskarkjerner til strø

Bland sammen kjerner og frø og rør det sammen med kokende vann. La det stå å trekke til blandingen har romtemperatur, eller enda lengre om du har tid.

Bland deretter sammen mel, gryn, gjær, salt, honning og nøtter og ingrediensene fra trinn 1, og kjør det i en kjøkkenmaskin sammen med mesteparten av vannet. Kjør deigen først på lav hastighet til alt er godt blandet og justér eventuelt på med mer vann/hvetemel hvis nødvendig. Elt deigen i ca. 10 minutter. Du skal nå ha en litt klissete deig. Tilsett eplebiter (behold skallet på) og aprikosterningene og kjør på lav hastighet i maksimalt ett minutt. Dekk bakebollen med plast eller lokk og la deigen heve på et trekkfritt sted i romtemperatur til deigen har est til omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 time.

Del i 16 like store emner og form til boller. Pensle med vann og strø eventuelt over gresskarkjerner (må gjerne presses litt ned i deigen). La rundstykkene etterheve under klede i ca. 45 minutter.

Müslibollene stekes ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 20-25 minutter.

Relaterte oppskrifter