Bland sammen kjerner og frø og rør det sammen med kokende vann. La det stå å trekke til blandingen har romtemperatur, eller enda lengre om du har tid.
Bland deretter sammen mel, gryn, gjær, salt, honning og nøtter og ingrediensene fra trinn 1, og kjør det i en kjøkkenmaskin sammen med mesteparten av vannet. Kjør deigen først på lav hastighet til alt er godt blandet og justér eventuelt på med mer vann/hvetemel hvis nødvendig. Elt deigen i ca. 10 minutter. Du skal nå ha en litt klissete deig. Tilsett eplebiter (behold skallet på) og aprikosterningene og kjør på lav hastighet i maksimalt ett minutt. Dekk bakebollen med plast eller lokk og la deigen heve på et trekkfritt sted i romtemperatur til deigen har est til omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 time.
Del i 16 like store emner og form til boller. Pensle med vann og strø eventuelt over gresskarkjerner (må gjerne presses litt ned i deigen). La rundstykkene etterheve under klede i ca. 45 minutter.
Müslibollene stekes ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 20-25 minutter.
Relaterte oppskrifter