Restepizza

Tilbake
Foto: Kari Tande Nilsen
Til pizza.

    Pizzadeig

  • 3 dl lunket vann
  • 0.5 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0.5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel
  • Tomatsaus

  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 stk gul eller rød løk
  • 2 ss økologisk tomatpuré
  • 1 boks økologiske hermetiske tomater
  • 2 stk økologiske gulrøtter, revet
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • Havsalt/pepper
  • 1 ss ketjap manis

Lag deig og tomatsaus. Fyll pizzaen med det du måtte ha av grønnsaksrester, kjøttrester og ost. I stedet for tomatsaus kan både grønn og rød pesto eller creme fraishe brukes.

Pizzadeig

Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje, mel og salt. Elt deigen sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Tomatsaus

Hakk løk og hvitløk. Riv gulrøttene. Stek grønnsakene i litt olje før du har i tomatpuré, hermetiske tomater, krydder og ketjap manis. Kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med salat til.

Relaterte oppskrifter