Lær av andre

Nyttige tips og erfaringer fra arrangører innen kultur og idrett.

Open navigation
Holmenkollen Skifestival

Under Holmenkollrennene vinteren 2014 ble det i forkant av arrangementet tilberedt store mengder økologisk lapskaus. Hele dyr og rotgrønnsaker ble handlet inn hos lokale økobønder. Å bruke hele dyr er både øko­nomisk og miljøsmart, og i tillegg kan du koke masse god kraft. Flere hundre liter laps­kaus ble vakuumert i 5 liters forpakninger og frosset ned. Under selve arrangementet ble lapskaus servert fra store gryter utendørs – til stor ­begeistring fra publikum. En god, ­hjemmelaget laps­kaus både smaker mye, metter og varmer på kalde dager. Samtidig er det mat som hvilken som helst frivillig enkelt håndterer å ha ansvaret for.

Piknik i Parken

Under festivalen Piknik i Parken 2014 ble publikum blant annet tilbudt piknikkurv for to med brød, pålegg, salater, frukt og mye annet godt. Piknikkurvene måtte forhåndsbestilles og ble pakket i forkant av festivalen. Oslo Kooperativ leverte varene – ­utelukkende økologiske eller biodynamiske og lokale produkter.

Piknikpledd fikk festivalen sponset. En slik løsning for ­organisering av matserveringen letter arbeids­mengden på selve festivalen. I tillegg til forhåndsbestilling kan man også pakke klart et antall piknikkurver på forhånd som kan ­selges under festivalen.

Miniøya

«På Miniøya 2014 var det pølser og vafler som var det mest populære økologiske tilbudet på festivalen. Alle barn elsker pølser og vafler, så hvorfor ikke gjøre det enkelt og servere kun økologisk på det som er barnas favoritt. Vårt råd er keep it simple og ikke gjør tiltakene for avanserte.

Kompass & Co, som er en av våre partnere, bidrar for eksempel til å minske matsvinnet ved å bruke varer som snart går ut på dato. Det er miljøvennlig, det!»

Julie Lillehaug Kaasa
produsent Miniøya 2014.