Bacalao

Tilbake
Foto: Wanda Widerøe
Til personer.

  • 1 kg utvannet, skinn og benfrie stykker klippfisk
  • 1-2 stk skinnfri paprika
  • 1 kg poteter i skiver

  • 4 stk løk, i skiver
  • 1 stk rød chili, finhakket

  • 3 bokser tomater

  • 2 stk hele hvitløk

  • 3 dl olivenolje
  • oliven etter eget ønske, kan droppes

  • litt vann, skyll ut tomatboksene (ca. 2 bokser vann)

Vann ut fisken i en bolle med kaldt vann i minst 2 døgn, se anvisning på pakken. Skift vann minst et par ganger daglig. Ha litt av oljen i en stor kasserolle og legg i fisk og grønnsakene lagvis. Ha over resten av oljen og la det putre på middels varme ca 1-2 timer. Pass på at kasserollen ikke koker tørr.

Spe eventuelt med litt mer vann. Du kan godt ha i ferske, gamle tomater du vil bli kvitt også.

Smak til med salt og grovkornet pepper, hvis ikke chilien har gjort den sterk nok og fisken salt nok. Ofte er det lurt å smake litt på chilien for å sjekke hvor sterk den er. Noen har litt syrlig tomatpuré i, andre foretrekker å skvise litt sitrondråper over. Smak deg frem!

Relaterte oppskrifter