Fiskesuppe

Tilbake
Foto: Wanda Widerøe
Til personer.

  • 1.5 l god kraft
  • 2-3 stk poteter
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk gulrot
  • 3 stk vårløk eller1 purre
  • 5 fedd hvitløk
  • noen stilker fra bladpersille

  • 0.5 stk rød chilli
  • 3 ss tomatpuré
  • 2.5 dl fløte
  • 800 g assortert fisk og skalldyr, f.eks. torsk, reker og blåskjel
  • olivenolje
  • havsalt

Finhakk, kok og mos potetene. Dette er i stedet for meljevning og vil tykne suppen litt. Har du en rest av rotmos fungerer det også. Finhakk alle grønnsakene og surr disse i gryta med en god slump olivenolje. Hell over innkokt og god fiske-/skalldyrkraft og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke ca 10 min. Ha i potetene og rør godt rundt. Ha i fløten, la det småkoke noen minutter. Ha i fersk fisk i store biter og la denne trekke i suppen ca 5 min. Ha i eventuelle skalldyr helt til sist, sammen med ny, finhakket bladpersille og dusken fra fennikelen. Smak til med salt og pepper.

Hvis du ikke vil ha fløte i suppen kan den erstattes med en boks tomater i stedet. Kok denne sammen med kraften, før du har i fisken.

Relaterte oppskrifter