Blåskjell med focaccia

Tilbake
Foto: Kari Tande Nilsen
Til personer.

    Blåskjell

  • 2.5 kg Blåskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stk rød chili uten frø, finhakket
  • 3 dl hvitvin
  • 3 ss finhakket persille
  • Focaccia

  • Rekker til ett brød i langpanne
  • 30 g gjær
  • 2 ss honning
  • 6 dl lunket vann
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss havsalt
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 100 g svarte oliven, kan sløyfes

Blåskjell

Vask og rens blåskjellene, fjern skjeggtråder og kast skjell som ikke har åpnet seg. Varm oljen i en kjele, fres løk, hvitløk og chili til løken er myk. Tilsett blåskjell og vin. La skjellene koke under lokk på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Server med finhakket persille og focaccia.

Focaccia

Rør ut gjær og honning i det lunkne vannet. Ha i mel og salt. Elt deigen godt sammen, dekk den til og la heve 1 time på et lunt sted. Ha deigen på bordet og elt den godt. Ha den i en smurt langpanne og etterhev i 20 minutter. Dypp over olivenolje, dryss på havsalt og rosmarin og dytt olivenene ned i deigen. Stek focacciaen ved 180 grader i 15-20 minutter til du har fått en hard og gylden skorpe.

Relaterte oppskrifter