Chili con/sin carne

Gode, varme gryter blir det aldri for mange av. Her er møre biffstrimler av norsk kvalitet blandet med utenlands inspirasjon i form av søtpotet, quinoa, tomat og krydder - både smakfullt og supersunt!

Tilbake
Foto: Wanda Widerøe
Til personer.

  • 1 stk entrecôte, ca 350 g (kan sløyfes)
  • ca 1 dl rød quinoa
  • ca 1 dl sorte bønner
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 stor gul løk
  • 3-4 stilker selleri
  • 1-2 stk røde chili
  • 1-2 stk hvitløk
  • 2 bokser tomater
  • 1 stk laurbærblad
  • 3 ss ketjap manis, eller 3 ss soya og 2 ts rårørsukker
  • 2 bokser vann
  • Maldonsalt

Slik gjør du:

Del kjøttstykket, med fettet, i tynne, små skiver. Varm opp smør og brun kjøttet et par minutter. Løft over på en tallerken. Ha i olje og hakket løk, chili og selleri. Stek gyllent før du har i grovhakket hvitløk.

Ha i tomatboksene, skyll ut boksene med vann som du har i gryta sammen med ketjap manis (eller sukker og soya), sorte bønner og quinoa. La dette småputre ca 45 min under lokk med laurbærbladet. Ha i kidneybønnene og kjøttet og la det putre videre i minst 20 minutter til, gjerne lengre. Smak til med salt og sett på lokk til du skal servere.

Retten kan godt lages dagen før den skal spises. Server med en enkel, grønn salat og eventuelt ris.

Tips: Når du har i så mye annet i gryta får du et fullverdig måltid med lite kjøtt. De få, men gode bitene vi har i sørger for både smak og struktur. Det er viktig med litt tyggemotstand. Kjøttet behøver ikke være så fint som en entrecôte, men forsøk å finne noe godt storfekjøtt med mye marmorering og fett. Bruk mindre chili dersom barn skal serveres. Ønsker du vegetarvarianten kutter du ut kjøttet og sper eventuelt på med mer bønner.

Relaterte oppskrifter