Fiskeburger

Tilbake
Foto: Wanda Widerøe
Til personer.

    Fiskeburger

  • 500 g fiskefilet, f.eks. sei uten skinn og ben
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl lettmelk
  • 1 dl fløte
  • havsalt, pepper, krydder du vil ha i

  • smør/olje til steking
  • Hamburgerbørd

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 3/4-1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • ca 500 g hvetemel
  • 50 g smør i terninger
  • vann + sesamfrø
  • Kålsalat

  • 1 stk spisskål, hodekål eller nykål

  • 3 stk stangselleristenger
  • Dressing

  • ½ beger Rørosrømme
  • 1-2 klyper rårørsukker
  • 1 klype Maldonsalt
  • grovstøtt pepper
  • chilli etter ønske
  • 4 ts god eddik

Fiskeburger

Kjør biter av fisken i blenderen med et par klyper salt til du har en masse. Tilsett mel og kald melk/fløte, eventuelt egg. Kjør noen runder til det er jevnt. Lag burgere med rene, våte, kalde hender og stek dem i godt smør i ca. 3 minutter. La dem steke i fred, så danner det seg en deilig skorpe. Snu dem og stek et par minutter til.

Hamburgerbrød (Fra Trines Matblogg)

Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig og fin deig som lett lar seg forme (hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er hhv klissete eller fast). Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (i alle fall i 30-60 minutter).

Ha deigen på melet underlag og del den i 10 emner à ca 100 gram. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i ca 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Dersom brødene har hevet seg mye i høyden kan du presse de forsiktig ned med håndflaten. Stek brødene ved ca 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl brødene på rist

Dressing

Bland dressingen i bunnen av salatbollen. Smak at den er passe salt, syrlig og søt. Juster om nødvendig. Hvis ikke barn skal spise, kan du godt lage den litt hot med finhakket chili og grovkornet pepper. Finsnitt kålen så tynt du klarer, og riv sellerien på et råkostjern på det groveste. Bland sellerien i dressingen. Ha kålen i bollen og løft alt sammen like før servering.

Relaterte oppskrifter