Hønsesuppe

Tilbake
Foto: Nadin Martinuzzi
Til personer.

    Trinn 1

  • 1-2 stk høner
  • 1 stk løk
  • 1 stk laurbærblad
  • 4 stk nellikspikre
  • Trinn 2

  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk rød chilli
  • 3 stk gulerøtter
  • 1 stk purre
  • 4 stenger stangselleri
  • 1 liten sellerirot
  • 1 stk persillerot
  • Bladpersille
  • Havsalt

Trinn 1

Del hønene i lår og bryst og rygg, og ha alt i gryta. Bruk en stor gryte, hell på vann så det står over skrottene, sett et laurbærblad fast med nellikspikre i en løk, og la alt småkoke i to timer. Når du synes du har fått en fin kraft, tar du ut hønene og plukker dem for alt kjøttet du kan få av beina. Sil kraften, restene etter løk etc må du kaste. Hvis du ønsker en magrere kraft, setter du gryta kaldt og tar av fettlaget med en hullsleiv når det er stivnet. Du kan også la husholdningspapir komme i kontakt med toppen av kraften, da vil mye av fettet feste seg til papiret.

Trinn 2

Finhakk alle grønnsakene, ha dem i kraften og kok til de er møre. Legg tilbake hønsekjøttet og kok forsiktig opp. Smak til med salt og pepper og strø over hakket bladpersille og/eller andre urter. Server med godt landbrød til.

Relaterte oppskrifter