Hamburger

Tilbake
Foto: Nancy Bundt
Til personer.

  • 500 g kvernet, økologisk karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1.5 ts salt
  • Grovmalt pepper
  • 3 ss finhakket, stekt løk
  • 2 fedd bakt hvitløk
  • 1 stk egg
  • 1 ss maisennamel
  • Hamburgerbørd

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 3/4-1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • ca 500 g hvetemel
  • 50 g smør i terninger
  • vann + sesamfrø
  • Kålsalat

  • 1 stk spisskål, hodekål eller nykål

  • 3 stk stangselleristenger

Kollen-burger, oppskrift Urban Food

Rør sammen til en glatt deig. Form til burgere og stek i stekepanne eller på grill.
Server i økologiske hamburgerbrød eller grove skiver av for eksempel surdeigbrød, sammen med kålsalat. 


Hamburgerbrød (Fra Trines Matblogg)

Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig og fin deig som lett lar seg forme (hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er hhv klissete eller fast). Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (i alle fall i 30-60 minutter).

Ha deigen på melet underlag og del den i 10 emner à ca 100 gram. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i ca 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Dersom brødene har hevet seg mye i høyden kan du presse de forsiktig ned med håndflaten. Stek brødene ved ca 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl brødene på rist

Relaterte oppskrifter