Lammenakke i rødvin

Tilbake
Foto: matprat.no
Til personer.

  • 8 stk skiver eller biter fra nakke
  • Smør til steking
  • 3 dl vann
  • 1 flaske rødvin
  • 2 stk laurbærblad
  • 5 kvister frisk timian
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 stk liten rotselleri
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 boks paprika
  • 20 stk sjalottløk
  • 4 stk hvitløk
  • Grovkornet pepper og havsalt

Brun kjøttstykkene godt i smør i to omganger i en jerngryte. Hell over litt vann og kok inn til alt er fordampet og kjøttet begynner å steke igjen. Gjenta tre ganger og flytt alt over i gryten. Dekk kjøttet med vin og 3 dl vann. Kok opp og skum av. Tilsett urtene og la kjøttet småkoke ca. 1 time.

Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Skrell løken og stek den i litt smør i en stekepanne til de får farge.

Ha alt i kjøttgryten og kok videre til grønnsakene er møre, ca. 15 min. Smak til med salt og grovkornet pepper.

Server med gode nypoteter, potetstappe til, ha hvite bønner i gryten – eller begge deler.

Relaterte oppskrifter