Pizza

Tilbake
Foto: Kari Tande Nilsen
Til personer.

    Pizzadeig

  • 3 dl lunket vann
  • 0.5 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel
  • Tomatsaus

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gul eller rød løk
  • 2 ss økologisk tomatpuré
  • 1 stk økologiske hermetiske tomater
  • 2 stk økologiske gulrøtter, revet
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • Havsalt/pepper

Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje, mel og salt. Elt deigen sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Stek grønnsakene i litt olje før du har i tomatpuré, hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Topp pizzaen med det du har tilgjengelig, som kjøtt, sopp, løk, stekte grønnsaker og ost.

Gode toppingkombinasjoner:

Chevre, grillet paprika eller marinert rødløk og ruccola
Mozarella, cherrytomater og basilikum
Nyr, purreløk og sesongens marinerte grønnsaker

Relaterte oppskrifter