Osso buco

Tilbake
Foto: Istock
Til personer.

  • 6 stk gode skiver kalveskanker
  • 3 dl kjøtt-, kalv- eller kyllingkraft
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 3 stk gulrøtter
  • 3 stk stilker stangselleri
  • 2 stk små løk
  • 2 stk bokser hakkete tomater
  • 1 stk laurbærblad
  • 4 stk fedd hvitløk
  • Grovhakket bladpersille
  • Salt, pepper og hvetemel
  • Smør til steking

Denne typiske italienske retten lages av skanken på kalven, nederste delen av låret. Dette partiet på dyret er seigt kjøtt med mye bindevev, og trenger derfor lang og langsom koking. Beina er rike på marg, derfor blir også smaken så fantastisk. Italienere spiser Osso buco gjerne med polenta til. Vanlige poteter er like godt, enten som stappe eller vanlig kokte.

Skrell gulrøttene, skyll stangsellerien og finhakk alle grønnsakene. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir. Vend kjøttet i litt mel, salt og pepper. Ha i en klatt med smør i en stor jerngryte og legg i kjøttskivene og brun dem godt på begge sider. Ta kjøttet ut og fres grønnsakene i samme gryte uten å vaske den.

Hell i kraft, vin og hakkete tomater og kok opp.

Skru ned varmen og legg kjøttet tilbake i gryten, sørg for at sausen dekker godt og la det småkoke forsiktig i minst 2 timer. Smak til med salt og pepper.

Relaterte oppskrifter